15 Kasım 2016 Salı

Kemik Erimesi ( Osteoporoz )


Balık, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıl ürünleri, pekmez ve kuru baklagiller kalsiyum sağlar. 

Ancak bu besinlerden sağlanan kalsiyumun vücutta kullanımı süte göre daha sınırlıdır.




Her yaş döneminde yeterli kalsiyum tüketilmelidir.

Her gün yetişkin bireylerin 2 porsiyon, çocukların, adölesan dönemi gençlerin, gebe ve emzikli kadınlarla menopoz sonrası kadınların 3-4 porsiyon süt ve süt ürünü tüketmeleri gerekir. 

Bir orta boy su bardağı (200 cc) süt veya yoğurt veya iki kibrit kutusu büyüklüğünde peynir bir porsiyondur. 

Kalsiyum için en iyi kaynak süt ve süt ürünleridir.

0 yorum:

Yorum Gönder

İletişim

.. Biz bir tık uzaktayız ..


Adress

Kirazlıtepe mah. Mehmet Akif Ersoy cad. No : 41

Telefon Nosu

0(216) 557 68 45

Website

www.yunusemreasm.blogspot.com